portada.png

Passera Mas Lluí

(Sant Just Desvern)

Participación:

Diseño y proyecto.

Cliente:

Ajuntament de Sant Just

Finalización:

2020 (Proyecto)

Pasera Mas Lluí

L’estructura té una directriu recta, amb dos vànols de 24,65 m i 31,90 m que divideixen la seva longitud total de forma desigual, i es resol mitjançant una secció en artesa configurada per dues bigues laterals metàl·liques i un tauler inferior de secció mixta, formada per una llosa de formigó, grecada amb perfil col·laborant, que descansa sobre perfils metàl·lics transversals que, cada 1,45 m, uneixen les bigues principals en el plànol inferior. Cada 1,45 m també es situen, en correspondència amb els travessers, rigiditzadors verticals de les ànimes de les bigues laterals.

El cantell de les bigues és de 1,40 m, formant les ànimes mateixes la barana de la passarel·la d’un metre d’alçada, coronada amb una passamà d’acer inoxidable. El tauler així format assoleix 40 cm de gruix.

Les ànimes de les bigues estan formalitzades per xapes d’acer perforades per un conjunt de forats que donaran pas cap a l’exterior al llum  generat a l’interior de la passarel·la pel conjunt de lluminàries disposades. L’efecte des de  l’exterior serà, a aleshores, d’un conjunt de nombrosos punts de llum sorgint a través de les bigues laterals.

El paviment de la passarel·la és el propi formigó arremolinat, i drena capa als laterals de la secció, on es recullen les aigües a través da canals de drenatge que condueixen els escorrentius fins al punt de desguàs, en una secció adjacent a l’estrep del marge dret de la riera.

a.png
c.png
b.png
Proyectos relacionados